AC-compressorgeluid bij inactiviteit: 4 mogelijke redenen

Als er een geluid van een AC-compressor is bij stationair draaien in uw auto, zou u geschokt kunnen zijn: waarom zou een AC-geluid maken als de auto duidelijk is uitgeschakeld? Hier zijn enkele redenen waarom dit gebeurt.

Telkens wanneer u AC op uw auto zet, hoort u een geluid van het voertuig. Het geluid wordt veroorzaakt door de compressor, een essentieel onderdeel van het airconditioningsysteem.

De compressor is met een kronkelige riem met de motor verbonden. Wanneer u AC inschakelt, neemt het motortoerental toe vanwege de extra belasting van de motor.

De ventilatormotor zorgt constant voor koele lucht in de auto, zodat u geluid uit het voertuig hoort. Geluid van de AC-compressor bij inactiviteit is normaal, maar als u een ratelend of zoemend geluid hoort, is dit een punt van zorg en moet u de hulp inroepen van een professional om het probleem op te lossen.

Wat is een AC-compressor?

U zet gewoon de airconditioning van uw auto aan wanneer u het warm krijgt tijdens het rijden en krijgt koele, frisse lucht uit de ventilatieopeningen. Op het moment dat je de airco aanzet, activeer je de compressor. Dus, ken je de werking van AC-compressoren? Welnu, veel autobezitters en inzittenden in de auto zijn zich niet bewust van de functie van de compressor. Laten we het in detail bespreken.

De compressor helpt het koelmiddel te comprimeren, dwz het helpt bij het verhogen van de temperatuur en druk van het koelmiddel. Vervolgens komt het in de condensor, waar het koelmiddel in vloeibare vorm wordt gecondenseerd. Maar er zal in dit geval geen verandering in druk en temperatuur zijn.

Vervolgens gaat het koelmiddel naar het expansieventiel, waar de temperatuur drastisch wordt verlaagd. Nu gaat het koelmiddel in de verdamper, wat een warmtewisselaar is. Het koelmiddel wisselt warmte uit met de warme lucht in de cabine van de auto; dus blaast de ventilator koude lucht.

Onthoud dat het inschakelen van de AC de motor zwaar belast, dus het is normaal dat de compressor geluid produceert. Maar als het een vreemd hard geluid produceert, is er iets mis met uw auto.

Verschillende soorten AC-compressorgeluid bij inactiviteit

De compressor is een essentieel onderdeel van het airconditioningsysteem van de auto. Het primaire werk is het comprimeren van het koelmiddel bij lage druk en lage temperatuur tot hoge druk en hoge temperatuur.

Er zijn talloze soorten luchtcompressorgeluid bij inactiviteit, zoals zoemen, ratelen, piepen, zoemen en luid gejank.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u een zoemend geluid hoort van de AC-compressor wanneer de auto stationair draait. Maar als u andere geluiden hoort, zoals zoemen, piepen, ratelen of een luid jankend geluid van de aircocompressor, dan is het iets ongewoons en moet u uw voertuig naar de monteur brengen.

AC-compressorgeluid bij inactiviteit 4 mogelijke redenen

Wat zijn de verschillende soorten geluiden die een AC-compressor maakt?

#1. Zoemend geluid

Het zoemende geluid van de AC-compressor tijdens stationair draaien is normaal. Het geluid komt omdat de motor van de motor en de ventilator samenwerken. Hoewel het geluid normaal is, moet elke autobezitter rekening houden met het zoemende geluid.

Als het geluid luider wordt, moet er een probleem zijn met de mechanische componenten van de auto, wat een punt van zorg is. Er kunnen problemen zijn met de blazer, ventilator of buitenunit.

Soms blijven papier of andere derby’s in de ventilator steken en veroorzaken zo’n luid zoemend geluid. U kunt het probleem eenvoudig oplossen door papier of vuil van de ventilator te verwijderen. Maar als de ventilator en ventilator niet goed werken, breng het voertuig dan naar de dichtstbijzijnde monteur. Vervang deze onderdelen als ze slecht beschadigd zijn om het probleem op te lossen.

#2. Ratelend geluid

Een ratelend geluid is het volgende compressorgeluid dat u kunt horen als de auto stationair draait. Het lijkt alsof er iets tegen de compressor schuurt. Er kunnen tal van redenen voor zijn.

Weinig of minder olie op de compressoras kan de reden zijn voor het produceren van geluid. Probeer daarom de as van tijd tot tijd te smeren.

Ook losse bouten en schroeven zijn een andere reden waarom u een ratelend geluid kunt horen. Probeer toezicht te houden op alle bouten en schroeven van de compressor. Als u vindt dat ze los zitten, draai ze dan vast.

De volgende reden kan zijn vanwege de versleten kronkelige riem. De compressor is via een riem met de motor verbonden. De levensduur van de riem is meestal 100.000 mijl. Elke keer dat u de AC van de auto bedient, moet het constant onder druk staan; daarom kan het na verloop van tijd beschadigd raken.

Controleer de kronkelige riem, en als u merkt dat deze beschadigd is, is het beter om deze te vervangen door een nieuwe.

AC-compressorgeluid bij inactiviteit 4 mogelijke redenen

#3. Luid jankend geluid

Als u een hard jankend geluid hoort, kan dit twee redenen hebben, namelijk slechte lagers of een beschadigde kronkelige riem.

De lagers kunnen na verloop van tijd beschadigd raken; inspecteer daarom alle lagers als u zo’n geluid hoort. Als u merkt dat een van deze beschadigd is, is het beter om ze te vervangen.

De volgende reden is de kronkelige riem. De riem is een vrij eenvoudig onderdeel van Ac, maar het dient de primaire functie. Het helpt bij het aansluiten van de AC-compressorkoppeling op de krukas; dus de compressor draait door de voeding van de motor.

De riem kan verontreinigd raken met water of olie, waardoor er geen luid jankend geluid meer wordt geproduceerd. Bovendien kan het na verloop van tijd beschadigd raken en kan het meer grip op de poelies krijgen. Er kunnen scheuren in de riem zitten vanwege de constante hitte, spanning en temperatuurschommelingen van het lager. Daarom kan het niet effectief werken.

Soms glijdt het van de poelies af vanwege overmatige schade. Het kan de reden zijn waarom je zo’n hard jankend geluid hoort.

Vergeet niet dat de compressor stopt met werken als de AC-riem niet werkt. Daarom stopt de airconditioner met het leveren van koele lucht in de cabine van de auto. Bovendien is een beschadigde riem niet goed voor de motor van de auto.

Inspecteer de riem zodra u een dergelijk geluid hoort. Als u merkt dat de riem beschadigd is, vervangt u deze door een nieuwe.

AC-compressorgeluid bij inactiviteit 4 mogelijke redenen

#4. Zoemend en piepend geluid

Zoemend geluid is een ander geluid van de AC-compressor wanneer de auto stationair draait. Er kunnen hoofdzakelijk twee redenen voor zijn: koelmiddelleidingen en losse componenten.

Als de moeren, bouten en schroeven los komen te zitten of niet voldoende gesmeerd zijn, dan hoor je dit geluid van de compressor. Inspecteer dus de onderdelen en als u merkt dat ze los zitten, draai ze dan vast. U kunt de olie zelfs smeren om wrijving en dergelijk irritant geluid te voorkomen.

Nogmaals, als er te veel of te weinig koelmiddel door de leidingen stroomt, hoor je zo’n geluid.

Het piepende geluid kan worden veroorzaakt door de wikkelingen van de elektrische motor van de AC-compressor, ventilatoren en blazers. Beschadigde ventilatorbladen kunnen de reden zijn voor het produceren van dergelijk geluid.

Evenzo kan een storing in het ventilatorhuis en de ventilator de oorzaak zijn. De motorwikkelingen kunnen ook na verloop van tijd verslijten. Inspecteer dus de ventilator, ventilator en wikkelingen zodra u een dergelijk geluid hoort, en vervang ze indien nodig.

Veelgestelde vragen

#1. Hoe klinkt een slechte luchtcompressor

Wanneer er problemen zijn met de luchtcompressor, produceert deze een lager geluidsniveau dat onmiddellijk moet worden aangepakt.

Dit geluid wordt geproduceerd wanneer interne onderdelen in de compressor na verloop van tijd losraken. De motor beweegt bijvoorbeeld in de afgedichte compressor omdat deze los zit en een ratelend geluid produceert.

Het geeft aan dat er koelmiddel lekt uit de leidingen naar de omgeving.

 • Kloppend of rammelend geluid

Dit geluid ontstaat wanneer er losse onderdelen in de compressor zitten, zoals de zuigerpen en de drijfstang.

AC-compressorgeluid bij inactiviteit 4 mogelijke redenen

#2. Hoe voorkom ik dat mijn AC-compressor geluid maakt?

Soms hoort u het geluid van de AC-compressor wanneer vuil, zoals papier, aan de blazer vast komt te zitten. Dit is eenvoudig op te lossen door het papier te verwijderen. Maar als het probleem ernstig is, zoals losse onderdelen in de compressor of een versleten riem die harde geluiden veroorzaakt, moet u de hulp inroepen van een professional.

#3. Waarom maakt mijn auto een luid stationair toerental als de airco aanstaat?

Als de auto-airco een luider geluid maakt bij stationair draaien, kunnen er verschillende redenen zijn. Zo kunnen de messen na verloop van tijd beschadigd raken, waardoor er een hard geluid ontstaat. Er kunnen ook defecte regelkleppen van de airconditioning zijn.

Het woord van de regelklep van de airconditioner is om een ​​minimale hoeveelheid lucht het gasklephuis te laten omzeilen. Maar wanneer het defect raakt, kan er meer lucht worden omgeleid, waardoor de motor extra wordt belast. Daarom wordt het stationair draaien van de auto luid wanneer u de AC inschakelt.

#4. Maakt de AC-compressor geluid als er weinig Freon in zit?

Ja De AC-compressor maakt geluid wanneer er weinig koelmiddel (Freon) door de leidingen stroomt. Het geeft aan dat er ergens koelmiddel uit de leiding naar de omgeving lekt, wat gevaarlijk is. De airconditioner kan niet genoeg verkoelend effect produceren en u hoort een borrelend of zoemend geluid van de AC. Probeer direct na het horen van zo’n geluid de hulp in te roepen van een professional.

Inpakken

De AC-compressor is essentieel voor het leveren van koele lucht in de cabine. Maar de zuigerstang, drijfstang of kronkelige riem kan na verloop van tijd losraken of beschadigd raken en een irritant geluid produceren wanneer de auto stationair draait. Roep de hulp in van een monteur zodra je zo’n hard geluid uit de compressor hoort.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Autobedrijfwesterspoor.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart