Auto maakt zoemend geluid wanneer geparkeerd: 10 redenen

Waarom zou ik doen als mijn auto zoemend geluid maakt als hij geparkeerd staat? Hier zijn de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt en wat u eraan kunt doen.

Elke autobezitter houdt ervan om auto te rijden. Het echte probleem begint wanneer u een vreemd, eigenaardig geluid uit het voertuig hoort. Auto’s maken bijvoorbeeld een zoemend geluid als ze geparkeerd staan. U kunt in paniek raken na het horen van het geluid. Maar gelukkig, als je zo’n geluid hoort, is er geen probleem met het voertuig. Het is het geluid van de controle op lekkage van brandstofverdamping en u hoeft zich nergens zorgen over te maken.

Zoemend geluid wanneer geparkeerd – Gasauto’s

Soms hoor je een zoemend geluid uit de achterkant van de auto nadat je een paar uur in de garage hebt geparkeerd. Welnu, dat is het geluid van de brandstofverdampingslektest en u hoeft niet in paniek te raken. De auto heeft een verdampingsemissiecontrolesysteem (EVAP) dat het brandstofsysteem van het voertuig afdicht en voorkomt dat brandstofdampen ontsnappen in de omgevingslucht.

De brandstofdampen bevatten koolwaterstof, die bij contact met lucht en zonlicht smog vormt, wat behoorlijk schadelijk is. Bij de verdampingslektest wordt de brandstofpomp gebruikt om het voertuigsysteem onder druk te zetten en eventuele lekken te testen. De meeste auto’s zijn erop geprogrammeerd voer deze test na vijf uur uit van parkeren omdat elke metallic op dat moment wordt gecontracteerd en het gemakkelijker zal zijn om de lekken te vinden. Als de auto een lek detecteert, gaat het controlelampje op het dashboard branden.

Zoemend geluid bij parkeren – Elektrische auto’s

Hoor je een zoemend geluid van de elektrische auto na urenlang parkeren, dan kan dit komen door de koelvloeistofpomp. De koelvloeistofpomp circuleert de koelvloeistof door verschillende delen van de motor en radiateur. Het zorgt ervoor dat de motor op een veilige temperatuur werkt.

Maar het begint te werken als je iets aan de auto doet. Als u bijvoorbeeld merkt dat de binnentemperatuur van het voertuig 50 graden Fahrenheit is, schakelt u de app in. Het maakt de auto wakker en de koelvloeistofpomp begint te werken. Eindelijk hoor je een zoemend geluid uit het voertuig komen.

Andere vreemde geluiden uit uw auto en wat ze betekenen

#1. Dreunend geluid

Als de banden in slechte staat zijn, kan er een brommend geluid uit het voertuig komen. Het wordt prominenter tijdens het nemen van bochten of tijdens het accelereren. Banden zijn een essentieel kenmerk van een voertuig. Een nieuwe bandenset zorgt altijd voor een vlotte rit op de weg.

Maar het kan na verloop van tijd slijten. Maar als de banden ongelijkmatig zijn beschadigd, hoort u een constant dreunend geluid. Soms hebben de banden niet genoeg spanning, waardoor u een dreunend geluid kunt horen.

Controleer de banden na het horen van dit geluid. Als de banden te zacht zijn opgepompt, moet u lucht bijvullen. Als u verenbanden vermoedt (loopvlakken ongelijkmatig versleten), is het beter om ze te vervangen door nieuwe banden.

Auto die zoemend geluid maakt wanneer hij geparkeerd staat

#2. Piepend geluid

Soms hoor je een piepend geluid uit de voorkant van de auto. Het geluid wordt prominent zodra u het voertuig start. De belangrijkste reden achter het piepende geluid is de kronkelige riem. De riem loopt over verschillende poelies en wielen. Het kan zelfs op de compressor, dynamo of poelies van het voertuig draaien.

De riem kan na regelmatig gebruik beschadigd raken, wat resulteert in een piepend geluid. Dus als u zo’n geluid hoort, inspecteer dan onmiddellijk de riem. Als u dit niet doet, kan de riem van de compressor of dynamo vallen en kan de airconditioning niet meer werken. Soms kan de auto zelfs midden op de weg stoppen, wat behoorlijk gevaarlijk is.

#3. Ratelend geluid

U kunt ratelende geluiden uit de auto horen terwijl u over kuilen of hobbels rijdt. Er gebeuren verschillende dingen in het voorste gedeelte van het voertuig. Afgezien van de motor is er een veersysteem met verschillende belangrijke componenten aan de voorkant van de auto.

Een ratelend geluid kan komen door slechte bussen. Het doel van bussen is om trillingen te beperken, geluid en wrijving te verminderen en oneffenheden op de weg op te vangen. Deze bussen zijn gemaakt van rubber. Maar ze kunnen na verloop van tijd stuk gaan, waardoor je een ratelend geluid uit de auto hoort.

Er kunnen echter ook andere redenen zijn, zoals stutten, kogellagers of stabilisatorstangen die na verloop van tijd beschadigd kunnen raken. Het is een uitdaging om de componenten te lokaliseren waar het ratelende geluid vandaan komt. Je kunt thuis een stuitertest doen als de auto in de parkeerstand staat.

Druk het voertuig krachtig tegen de voorkant van de auto. Het kan u misschien niet precies vertellen welke bus in slechte staat verkeert, maar het kan u zeker vertellen of het veersysteem de boosdoener is of niet voor het horen van het ratelende geluid. Als u het geluid bij elke stuitertest hoort, breng uw voertuig dan naar de plaatselijke monteur.

#4. Piepend of jankend geluid

Als u piepende, kreunende of jankende geluiden hoort terwijl u aan het stuur draait, kan dit komen door een stuurvloeistof met een laag vermogen. Het stuurbekrachtigingssysteem in oude auto’s heeft vloeistof nodig om goed te kunnen werken. Als de vloeistof laag is, wordt het draaien van het stuur moeilijk. Daarnaast hoor je zulke piepende of jankende geluiden. U kunt het stuurbekrachtigingsvloeistofreservoir bijvullen en het probleem oplossen.

Tja, er kunnen ook andere redenen zijn. Zo kan de stuurbekrachtigingspomp uitvallen en kan er lucht in de leidingen stromen, wat een piepend of jankend geluid kan veroorzaken.

Auto die zoemend geluid maakt wanneer hij geparkeerd staat

#5. Krijsend Of Grommend

Als u een gierend of grommend geluid hoort terwijl u op de rem trapt, kan er een probleem zijn met de remmen van de auto, wat gevaarlijk is. Remmen zijn een behoorlijk belangrijk onderdeel van het voertuig. Als de auto veel geluid maakt bij het intrappen van de remmen, betekent dit dat de remblokken beschadigd zijn.

Maar als het een licht krijsend of grommend geluid maakt bij het remmen, dan geeft dat aan dat het remblok beschadigd gaat raken en dat de remklauw met de rotor knarst. In beide gevallen moet u het remblok vervangen.

#6. Harde knal

Het is behoorlijk beangstigend om een ​​luide knal te horen die lijkt op een vuurwerk- of geweergeluid vanaf de achterkant van de auto. In de meeste gevallen kan de reden een onjuist mengsel van lucht en brandstof in de verbrandingskamer zijn. Er kan meer brandstof en minder lucht in de kamer zijn, wat resulteert in een luide knal.

Welnu, er kunnen ook andere mogelijke redenen zijn. Er kan bijvoorbeeld een probleem zijn met de bougie. Het horen van zo’n luid knalgeluid geeft aan dat de motor efficiënt draait. Als u het probleem niet eerder oplost, kan het uitlaatsysteem van de auto volledig beschadigd raken. We raden u daarom aan om de auto onmiddellijk naar een erkende autoreparatiewerkplaats te brengen.

#7. Gerommel

U hoort mogelijk een rommelend geluid samen met trillingen wanneer het voertuig stationair draait. Het geeft verschillende mogelijke redenen aan. Een verkeerd lucht-brandstofmengsel in de verbrandingskamer kan de oorzaak zijn van dit probleem. De brandstofinjectoren kunnen na verloop van tijd vuil worden en kunnen de verbrandingskamer niet van de juiste brandstof voorzien.

Bovendien, als het luchtfilter vuil wordt, zal er geen zuurstof in de kamer zijn. Welnu, u kunt dit corrigeren door het luchtfilter te vervangen.

Soms gaan de zuurstofsensoren na verloop van tijd kapot, wat de reden kan zijn voor het horen van het rommelende geluid. Er kan ook een probleem zijn met de bougie. Als de bougie het lucht-brandstofmengsel niet constant verbrandt, hoort u een rommelend geluid.

#8. Kloppen

Mogelijk hoort u een kloppend geluid uit de motorkap van de auto. De motor functioneert naar behoren wanneer alle brandstof in de verbrandingskamer gelijktijdig verbrandt. Maar als niet alle brandstof tegelijk opbrandt, ontstaat er een kloppend geluid. Als u brandstof met een laag octaangetal gebruikt, hoort u soms ook een kloppend geluid uit de motorkap.

#9. Het klinkt alsof de wasmachine op hoog centrifugeren draait

De toestand is ernstig als u aan het rijden bent en een geluid uit het voertuig hoort, zoals een wasmachine die op hoge snelheid draait. De wielmoer kan een probleem hebben, wat aangeeft dat de wielen van de auto niet vastzitten. Breng het voertuig dus zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde monteur.

Auto die zoemend geluid maakt wanneer hij geparkeerd staat

#10. Brullend geluid

U kunt een brullend geluid horen terwijl u uw auto accelereert. Er kunnen enkele mogelijke redenen voor zijn. Zo’n geluid hoor je bijvoorbeeld als er een probleem is met de katalysator.

Alle uitlaatgassen gaan meestal door de uitlaatdemper, waardoor het brullende geluid wordt verminderd. Maar als er een scheur in het uitlaatsysteem zit, ontsnappen de gassen voordat ze de uitlaatdemper bereiken, waardoor je een brullend geluid hoort.

Veel Gestelde Vragen

#1. Waarom maakt mijn auto een jankend geluid bij stationair draaien

Als u een jankend geluid hoort wanneer de auto stationair draait, betekent dit dat sommige motoronderdelen kapot of ernstig beschadigd zijn. Er kunnen ook andere redenen zijn, bijvoorbeeld als er een olielek is of als de kleppen vastzitten, u met zo’n probleem te maken krijgt. U moet het voertuig onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde monteur brengen, zodat hij het probleem kan detecteren en dienovereenkomstig kan corrigeren.

#2. Waarom maakt mijn auto geluid als ik stilsta?

Er kunnen veel mogelijke redenen zijn waarom auto’s lawaai maken tijdens het stoppen. Wrijving op de remblokken kan bijvoorbeeld na verloop van tijd wegslijten, en het schuurt over het oppervlak van de rotor en produceert geluid. Nogmaals, als u een item op het vak in het deurpaneel of de bekerhouder houdt, maakt u een geluid.

#3. Zou een transmissie lawaai maken in het park

Als de transmissie van de auto lawaai maakt in het park, kan dit komen door beschadigde naaldlagers in de koppelomvormer van de transmissie. Je zult moeite hebben met schakelen. Nogmaals, als de transmissievloeistof lekt, hoort u ook het geluid. De auto moet dus de juiste hoeveelheid transmissievloeistof hebben.

Auto die zoemend geluid maakt wanneer hij geparkeerd staat

#4. Hoe klinkt een mislukte transmissie

De transmissie is een vrij essentieel onderdeel van het voertuig. Het helpt het vermogen op de wielen over te brengen, zodat de auto op de gewenste snelheid kan rijden. Als er een probleem optreedt in de transmissie, kan dit een risico vormen voor de bestuurder en passagiers die in het voertuig zitten. Wanneer de transmissie in uw auto uitvalt, hoort u klonterende, jankende of zoemende geluiden. Breng het voertuig onmiddellijk naar de plaatselijke monteur voor reparatie.

Inpakken

Als u vreemde geluiden hoort, zoals janken, knarsen of kloppen, kunt u in paniek raken. Het is het beste om het voertuig zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde monteur te brengen om het probleem op te sporen. Maar als u een zoemend geluid hoort nadat u de auto enkele uren hebt geparkeerd, hoeft u zich geen zorgen te maken. Bedankt voor het lezen van dit artikel.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Autobedrijfwesterspoor.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart