LED-koplamplamp blijft doorslaan: 6 problemen en hun oplossingen

Hoe komt het dat mijn LED-koplamplamp de hele tijd doorbrandt? Hieronder vindt u enkele redenen waarom dit gebeurt en wat u eraan kunt doen.

Veel mensen denken dat LED-koplamplampen niet samensmelten. Als je hetzelfde denkt, is hier een verrassing: de lichten kunnen altijd ontploffen. Het is dus het beste om meer te weten te komen over veelvoorkomende redenen waarom deze lampen uit het niets samensmelten. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Wat zijn LED-koplampen en hoe werken ze?

Light Emitting Diodes, algemeen bekend als LED, worden gebruikt in huizen en hotels, maar slechts weinig mensen weten dat ze tegenwoordig ook de koplampen van auto’s maken. Deze lampen zijn misschien duurder, maar veroorzaken minder uitstoot en verminderen het brandstofverbruik.

Deze lichten zijn halfgeleiders die stroom doorlaten om hun werk te doen, het licht afgeven. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en zullen dus naar verwachting lang werken.

Ze kunnen echter een lont doorslaan vanwege bepaalde tekortkomingen of problemen die hieronder worden besproken.

Waarom LED-koplamplamp de lont blijft doorslaan en hoe het probleem kan worden opgelost

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom zelfs een recent gekochte LED-koplamplamp een zekering kan doorslaan. Voor uw inzage hebben we de belangrijkste oorzaken opgesomd waarom deze lampen zo vaak blazen. Bekijk ze hieronder.

Losse draden

Wanneer de draden die op de lamphouder zijn aangesloten los zitten, verstoort dit de regelmatige stroom van energie naar de lamp, waardoor de warmte toeneemt. Een typische gloeilampgloeidraad is ontworpen om slechts een bepaalde temperatuur te dragen, die, wanneer deze de hartgrens overschrijdt, leidt tot het doorslaan van een lont.

Losse draden kunnen ook op andere manieren gevaarlijk zijn. Tijdens het rijden kan het bijvoorbeeld zijn dat u de koplampschakelaar nodig heeft om een ​​donkere tunnel over te steken. Als de lampen zijn gefuseerd, kan dit leiden tot een ernstig ongewenste situatie.

U moet er ook voor zorgen dat de bouten goed vastzitten om de lamp correct te laten werken. Als u trillingen in de koplamp, scheuren in de steunen of verbrande of gesmolten connectoren opmerkt, zorg er dan voor dat u deze vervangt door nieuwe draden. Op deze manier kunt u de oorzaak van het probleem bereiken en het helemaal elimineren.

LED-koplamplamp blijft doorslaan

Problematische spanningsregelaar

Een spanningsregelaar, ook wel spanningsstabilisator genoemd, is de uitrusting die u kunt vinden aangesloten op de dynamo of afzonderlijk gemonteerd. Elektrisch moet voorkomen dat de koplamplampen een zekering doorbranden, omdat het de maximale spanningslimiet vasthoudt of controleert om door het elektrische apparaat te lopen en ervoor zorgt dat alle systeemcomponenten het kunnen gebruiken.

Als de regelaar een probleem heeft, zal dit zichtbaar worden door spanningspieken, waardoor het elektrische systeem onstabiel wordt, wat natuurlijk leidt tot een koplampzekering.

Als uw regelaar met tussenpozen spanningspieken vertoont, kunt u controleren of deze defect is. Volg de onderstaande stappen om hetzelfde te controleren.

 • Pak een multimeter. Als je er geen hebt, kun je hetzelfde op de markt kopen voor $ 12.
 • Neem nu de gunstige rode poolbeveiliging van de accu, indien aanwezig, uit de motorkap en zet de meter op 20 volt gelijkstroom.
 • Doe de lichten en het contact uit voordat u naar de volgende stap gaat.
 • Sluit vervolgens de rode of positieve kabel aan op de positieve pool en de zwarte of negatieve kabel op de negatieve pool van de accu.
 • Vraag een vriend of familielid om de neutraalstand te controleren en de motor aan te zetten.
 • De accu wordt opgeladen als de aflezing van de multimeter boven de 13,8 volt komt terwijl het voertuig langzaam rijdt.
 • Vraag de vriend om de snelheid van de motor te verhogen tot 1500 – 2000 tpm, controleer de aflezing van de multimeter en kijk of de regelaar de hoeveelheid beperkt tot 14,5 V.
 • Als deze hoger is dan 14,5 V, is er een storing in uw voertuig.

Als uw spanningsregelaar goed werkt, controleer en vervang dan de dynamoriem, aangezien een verouderde of slecht gefabriceerde riem kan leiden tot stroompieken. U kunt ook weerstanden op de straalcircuits installeren. U moet echter eerst de ademautomaattest uitvoeren voordat u de riem vervangt.

Overmatige en onmatige trillingen

Halogeenlampen gaan niet goed samen met overmatige en onmatige trillingen in de gloeidraad. U kunt eenvoudig controleren op trillingen door ervoor te zorgen dat de veer van de LED-lamp op zijn plaats zit. Als de chip beweegt, zijn de trillingen hoog, wat leidt tot een gesprongen lont.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat de koplamp ook stevig op de hoofdapparatuur wordt bevestigd. Enkele voorbeelden van dergelijke uitrusting zijn ophangingsveren, wielbalans en lagers. Vergeet niet dat elk gereedschap dat trillingen kan veroorzaken, moet worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de gloeilamp van de koplamp goed werkt, anders zal hij smelten en zult u een groot aantal uren moeten besteden aan het vervangen ervan.

LED-koplamplamp blijft doorslaan

Goedkope of slechte kwaliteit lampen

Het klinkt misschien cliché, maar lampen van slechte kwaliteit zijn een van de belangrijkste redenen voor een gesprongen lont. Lampen van slechte kwaliteit of van een laag merk werken niet goed omdat ze tot overmatige trillingen leiden (zoals hierboven besproken).

Bovendien bevatten ze gewoonlijk draadfilamenten gemaakt van de dunnere dikte van wolfraam, dat goedkoop is en dus van lage kwaliteit. Deze draden kunnen binnen enkele uren na installatie niet meer werken en zijn dus nutteloos.

Zorg er dus altijd voor dat u lampen van premiummerken koopt voor een lange levensduur en bespaar uzelf ook de moeite van de frustrerende taak om zo nu en dan lampen te vervangen.

Overmatige trillingen in combinatie met draadfilamenten van slechte kwaliteit leiden tot het gemakkelijk opblazen van de zekeringkast, vooral als je ook een tweederangs regelaar hebt.

Condensatie in de koplamp

Overmatige condensatie in de koplamp kan de levensduur en kwaliteit van gloeilampen aanzienlijk verminderen. Als de koplamp meer dan nodig is gecondenseerd, veroorzaakt dit fluctuaties en elektrische schokken, wat de levensduur van de lamp verslechtert.

De koplampen moeten van boven naar beneden goed worden geventileerd om overmatige condensatie te verwijderen. Alles moet vrij zijn van overmatig vocht, van buizen tot gaten, zodat er geen ruimte is voor overmatige condensatie.

De buizen van de lampen zijn zo ontworpen dat een kleine hoeveelheid lucht en vocht de warmte kan afvoeren die door hetzelfde gat of dezelfde buis naar buiten komt. Het kan echter ook leiden tot overtollig vocht, dus goede ventilatie is noodzakelijk.

Om condensatie uit de buurt van de koplamp te houden, moet u ervoor zorgen dat de afdichting rond de lenzen van de lamp intact is en dat de lampkappen correct op de koplamp zijn gemonteerd. In dergelijke scenario’s is de condensatie hoger dan normaal en kan dit leiden tot ernstige schade aan de witte lamp.

Om overmatige condensatie te voorkomen, moet u voorkomen dat u koplampen van slechte kwaliteit koopt. Wanneer u lampen van lage kwaliteit koopt, merkt u binnen enkele dagen overmatige condensatie. We willen u eraan herinneren dat er een beetje condensatie wordt verwacht.

Als u echter vaak grote waterdruppels aan de onderkant van de koplamp ziet, is dit een teken van overmatige en ongecontroleerde condensatie en moet dit worden gecontroleerd.

De lamp vasthouden of aanraken tijdens de installatie

Slechts weinig mensen weten dat het aanraken van halogeenlampen kan leiden tot ongelijkmatige verwarming, wat ongeschikt is voor de koplamp. Deze lampen worden binnen enkele seconden opgewarmd en hebben over het hele oppervlak dezelfde temperatuur nodig om goed te werken en een lange levensduur te hebben.

Het is echter niet eenvoudig om de lamp te plaatsen zonder het oppervlak met uw handen aan te raken. Het andere is dat je handen al vol vuil en huidolie zitten tegen de tijd dat je het stadium van het plaatsen van de lamp bereikt. Hoewel het zeldzaam is, kan het vuil van uw hand, als het op het glas van de lamp achterblijft, ervoor zorgen dat ze exploderen, met blijvende schade tot gevolg.

Het wordt daarom aanbevolen om latexhandschoenen te dragen en de metalen basis aan te raken tijdens de installatie. Als u twijfelt aan uw capaciteiten, kunt u beter een professional inhuren om de klus te klaren, hoe gemakkelijk het u in eerste instantie ook lijkt.

LED-koplamplamp blijft doorslaan

Veel Gestelde Vragen

Waarom springen mijn koplampen steeds door een lont?

Er kunnen veel redenen zijn waarom koplampen keer op keer een lont doorslaan. Toch komt het vooral door lampen van lage kwaliteit, defecte spanningsregelaars, losse draden en overmatige trillingen.

Hebben LED-koplampen een zekering nodig?

Niet alle LED-lampen hebben een zekering nodig, maar de koplampen hebben minimaal een zekering van 2 ampère nodig om te werken. Een normale koplamp gebruikt een bundel van minimaal 55 watt. U kunt dus aan de slag als u een zekering van 10A gebruikt voor uw LED-koplampen.

Kan LED-licht kortsluiting veroorzaken?

LED-lampen kunnen kortsluiting veroorzaken als er overmatige condensatie in de lampen is of als de lampen worden gemengd met CFL-lampen. Kortsluiting kan ook optreden als er niet genoeg stroomtoevoer naar de LED-lampen is.

Kunnen LED-lampen samensmelten?

Hoewel het zeldzaam is, kunnen LED-lampen om verschillende redenen toch samensmelten. Als de chip in de lamp de stroomopname niet kan omzetten in gelijkstroom, kan een grote hoeveelheid elektriciteit de lamp opblazen.

LED-koplamplamp blijft doorslaan

Inpakken

Van het controleren van de kabelboom tot het wegwerken van slechte massadraden, het kan een hele klus zijn om te voorkomen dat LED-koplampen een zekering doorslaan. En dus moet u een goede kennis hebben van de veelvoorkomende redenen die kunnen leiden tot een gesprongen lont en manieren om dit te voorkomen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Autobedrijfwesterspoor.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart